• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33

Македонската репрезентација во традиционално карате со грст освоени медали, 5 златни, 7 сребрени и 3 бронзени медали на ЕШ во Римини, Италија

 • IMG_5059.jpg
 • IMG_5063_1.jpg
 • IMG_5068.jpg
 • IMG_5070.jpg
 • IMG_5081.jpg
 • IMG_5145.jpg

Почитувани, би сакале да ве информираме за постигнатите резултати на Македонската репрезентација во традиционално карате која настапи на ЕШ во Римини, Италија од 21 до 23 октомври 2022 година. Аљоша Недев освои 1 место во кати и 2 место во фукуго за сениори, Јадранка Недева освои 1 место во фукуго и 3 место во кати за сениорки, Мила Саздова и Димитри Влахо освоија 1 место во енбу. Мила Саздова освои 2 место во кати и 2 место во фукуго во младинска конкуренција. Ката тимот во состав Мила Саздова, Мила Младеновска и Марта Димковска освоија 2 место во младинска конкуренција. Филип Недев во категорија деца 6-7 години освои 1 место во кати и 2 место во кихон, Камелија Недев во 10-11 години освои 2 место во кати и 2 место во кихон. Марта Димковска освои 3 место во кихон за деца 12-13 години. Софија Јарчевска и Матеј Мангаровски освоија 4 место во кихон и џиу ипон кумите. Во категорија деца 6-7 години во кати Максим Поп Трпев освои 1 место, Масимо Меле 2 место и Марко Илиевски 3 место. На ЕШ во Римини, Италија учествуваа над 500 напреварувачи од 22 земји. Со почит МТКФ.

Состанок со ИОК

 • IMG_3242.jpg
 • IMG_3284.jpg
 • IMG_3297.jpg
 • IMG_3315.jpg
 • IMG_3317.jpg
 • IMG_3327.jpg
 • IMG_3329.jpg
 • IMG_3332.jpg
 • IMG_3341.jpg
 • IMG_3343.jpg
 • IMG_3346.jpg
 • IMG_3403.jpg
 • IMG_3404.jpg

Би сакале да ве информираме дека на ден 9 и 10 јуни 2022 година во Скопје, преставниците на ИТКФ д-р Дејан Недев и д-р Венцислав Недев остварија неколку средби со раководството на ИОК и ЕОК односно имаа одвоени средби со Претседателот на ИОК, г-дин Томас Бах, претседателот на ЕОК, г-дин Спирос Капларис, со членовите на бордот на ИОК, Г-дин Сергеи Бубка и г-дин Ненад Лаловиќ. На средбите се разговараше за моменталните состојби во светското карате како и за можноста да се обноват преговорите за признавање на ИТКФ од страна на ИОК како и за можноста за обединување на светското карате. Недеви на целото раководство на ИОК им подарија по една енциклопедија по повод 50 години карате во Македонија.

Успешно одржан традиционалниот карате семинар и куп *Неа Флогита 2022*

Flogita2022 1
 
Почитувани, Ве информираме дека од 13-18 јуни 2022 година во Неа Флогита, Грција успешно се одржа традиционалниот карате семинар и куп *Неа Флогита 2022*. Семинарот го водеа: д-р Венцислав Недев 9 дан, д-р Дејан Недев 6 дан и д-р Аљоша Недев 6 дан. На крај од семинарот се одржа полагање за ученички и мајсторски појаси како и традиционалниот карате куп *Неа Флогита 2022*.
 
 Победници на меѓународниот куп Неа Флогита 2022:
- Марта Димковска - 1 место во ката и џиу ипон кумите за деца 12-13 год.
- Камелија Недев - 1 место во кати и кихон кумите за деца 10-11 год.
- Филип Недев - 1 место во кати и кихон кумите за деца 8-9 год.
- Георги Кокорманов - 1 место во кати и кихон кумите за деца 6-7 год.
- Ана Шаневска-1 место во кати и кихон кумите за деца 6-7год.
 
Резултати од испитот за појаси:
за црн појас 2 ДАН успешно положија: Камелија Недев и Матеј Мангаровски, 
за црн појас 1 ДАН успешно положија: Изабела Пренковска, Филип Недев, Софија Јарчевска, Лука Крстевски, Дамјан Трајковски и Ива Димковска,
за 2 КЈУ втор кафејав појас положи Дамјан Раевски,
за 3 КЈУ прв кафејав појас полжија: Масимо Меле, Марко Илиевски, Ана Шаневска,
за 4 КЈУ втор син појас положи Максим Поп Трпев,
за 5 КЈУ прв син појас положи Георги Кокорманов,
за 7 КЈУ портокалов појас положи Ирина Крстевска.
 
Со Почит,
Д-р Дејан Недев
Претседател

Признаена од Македонскиот олимписки комитет

etkf logo side

etkf logo side

Hidetaka Nishiyama official website

dejannedev link to website

image

Карате клуб „Работнички“

Понеделник, Вторник и Четврток од 18.00 часот

Ул. Народен Фронт бр.14, Капштец

Сала: Карате клуб „Работнички“ - Капиштец, Скопје

Во центарот на градот, сала за тренирање на боречки вештини, со постојана подлога од душеци за вежбање во површина од 200 квадратни метри. Гардероби со туш кабини и чекална за родители.

image

Будо центар „Недеви“

Понеделник, Среда и Петок од 18.00 часот

Ул. Христо Татарчев бр.1 Кисела Вода

Сала: Будо центар „Недеви“ - Кисела Вода, Скопје

На влезот во населба Кисела Вода, уште еден професионално уреден простор за вежбање боречки вештини со површина од 300 квадратни метри. Гардероби со туш кабини и чекална за родители.