• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33

Почитувани,
Ве информираме дека на 23 и 24 Април 2022 година во Стафелфелден, Франција ќе се одржи меѓународен карате семинар со светската карате легенда Сенсеи Хироши Шираи 10 дан. Од Македонија на овој голем карате семинар ќе учествуваат Венцислав и Дејан Недев.  Сенсеи Хироши Шираи во моментов важи за еден од најдобрите карате инструктори во светот кој е најзаслужен за ширењето и квалитетот на каратето во Европа, тој кој повеќе од 50 години живее и работи во Милано, Италија. Сенсеи Шираи е најбараниот  карате инструктор во светот кој е ученик на творецот на традиционалното карате во светот Сенсеи Хидетака Нишијама (1928-2008) основач на светската карате федерација (ИТКФ). Во 2014 година при посетата на Македонија тој одржа карате семинар во Скопје, а беше одликуван и со плакета од страна на АМС за придонес и развој на каратето во Македонија. На семинарот ќе се презентираат најновите техники во традиционалното карате за натпреварувачките дисциплините: ен-бу, ката-бункаи и кумите.
Со Почит МТКФ.
IMG 02021
IMG 1958

Признаена од Македонскиот олимписки комитет

etkf logo side

etkf logo side

Hidetaka Nishiyama official website

dejannedev link to website

image

Карате клуб „Работнички“

Понеделник, Вторник и Четврток од 18.00 часот

Ул. Народен Фронт бр.14, Капштец

Сала: Карате клуб „Работнички“ - Капиштец, Скопје

Во центарот на градот, сала за тренирање на боречки вештини, со постојана подлога од душеци за вежбање во површина од 200 квадратни метри. Гардероби со туш кабини и чекална за родители.

image

Будо центар „Недеви“

Понеделник, Среда и Петок од 18.00 часот

Ул. Христо Татарчев бр.1 Кисела Вода

Сала: Будо центар „Недеви“ - Кисела Вода, Скопје

На влезот во населба Кисела Вода, уште еден професионално уреден простор за вежбање боречки вештини со површина од 300 квадратни метри. Гардероби со туш кабини и чекална за родители.