Македонската репрезентација во традиционално карате од 1-3 ноември 2019 година ќе учествува на светскиот фудокан карате шампионат во Синделфинген - ШТУДГАРТ, Германија. Македонската репрезентација ќе биде предводена од селекторот Венцислав Недев, а ќе настапат следните каратисти: Дејан Недев, Аљоша Недев, Емилија Јанчевска, Јадранка Недева, Бојан Богдановиќ, Камелија Недев и Софија Јарчевска. На шампионатот ќе настапат 1600 каратисти од 40 земји.

IMG 1095