IMG 2729

Врз основа на постигнатите врвни спортски резултати во 2019 година, Управниот одбор на МТКФ на последната седница донесе одлука за наградување на најдобрите Македонски каратисти за 2019 година и тоа:

СЕНИОРИ:

 • ДЕЈАН НЕДЕВ-НАЈДОБАР КАРАТИСТ ЗА 2019

ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ-ПОЕДИНЕЧНО ЕШ ВО ПИТЕШТИ, РОМАНИЈА;

3 МЕСТО ВО ЕНБУ СШ ВО КУРИТИБА, БРАЗИЛ;

1 МЕСТО ВО КАТИ ПОЕДИНЕЧНО НА ЕК ПРАГА ОПЕН;

 • АЉОША НЕДЕВ
 • МЕСТО ВО КАТИ ПОЕДИНЕЧНО НА ЕК ПРАГА ОПЕН;
 • МЕСТО ВО ЕНБУ СШ ВО КУРИТИБА, БРАЗИЛ
 • МАТЕЈ АНГЕЛОВСКИ

2 МЕСТО ВО КУМИТЕ-ПОЕДИНЕЧНО ЕШ ВО ПИТЕШТИ, РОМАНИЈА

СЕНИОРКИ:

 • ЈАДРАНКА НЕДЕВА - НАЈДОБАРА КАРАТИСТКА ЗА 2019

ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ-ПОЕДИНЕЧНО ЕШ ВО ПИТЕШТИ, РОМАНИЈА

СВЕТСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ И 2 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ ВО ФУКУГО И КОГО КУМИТЕ НА ФУДОКАН СШ ВО ШТУДГАРТ ГЕРМАНИЈА

 • ЕМИЛИЈА ЈАНЧЕВСКА – 4 МЕСТО ВО КАТИ НА ФУДОКАН СШ ВО ШТУДГАРТ, ГЕРМАНИЈА

ЗА ПРИДОНЕС И РАЗВОЈ НА МТКФ И КАРАТЕ СПОРТОТ ВО РСМ:

50 ГОДИНИ КАРАТЕ КЛУБ РАБОТНИЧКИ - СКОПЈЕ  (1970-2020) - ПОСТИГНАТИ ВРВНИ СПОРТСКИ РЕЗУЛТАТИ, КЛУБ ОД КАДЕ ПРОИЗЛЕГЛЕ 10 ГЕНЕРАЦИИ НА ВРВНИ КАРАТИСТИ НОСИТЕЛИ НА МЕДАЛИ ОД ЕВРОПСКИ, СВЕТСКИ, МЕДИТЕРАНСКИ И БАЛКАНСКИ ШАМПИОНАТИ

ДАНИЕЛ ДИМЕВСКИ-СОВЕТНИК ЗА СПОРТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА НА РСМ

ВЛАДИМИР БОГОЕВСКИ-СПОРТСКИ ДИРКТОР НА МОК

Д-Р САШО ПОПОВСКИ-ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА МОК

ЗОРАН МИХАЈЛОВ- ЛЕГЕНДА И ДОАЈЕН НА МАКЕДОНСКОТО СПОРТСКО НОВИНАРСТВО

ВЕТЕРАН:

РИСТО САКАЛИЕВ  3 МЕСТО ВО КУМИТЕ-ПОЕДИНЕЧНО ЕШ ВО ПИТЕШТИ, РОМАНИЈА

НАЈДОБРИ СУДИИ: ЃОКО ТОМОСКИ, АНТОНИО ЗВРЦИНОВ, САШО СПАСОВСКИ, ЉУПЧО МИЛЕНКОВСКИ, БОЈАН БОГДАНОВИЌ И БЕРТА МИЛЕВСКА

НАЈДОБАР КЛУБ ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА; КК РАБОТНИЧКИ ЈУБИЛЕЈ 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ (1970-2020)

НАЈДОБАР ТРЕНЕР ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА: ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ НЕДЕВ

НАЈДОБАР КЛУБ ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА; КК ШИХАН- СТРУМИЦА

НАЈДОБАР ТРЕНЕР ВО МЛАДИНСКА КОНКУРЕНЦИЈА:  АТАНАС ВАСИЛЕВ КК ШИХАН СТРУМИЦА

МЛАДИНЦИ/ЈУНИОРИ:

 • ЕСЕДОВ САМЕТ-1 ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ, 2 ЗЛАТЕН И 1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА ДШ ВО СКОПЈЕ,
 • КОСТАДИН ГЕОРГИЕВ – 1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ, 1 ЗЛАТЕН МЕДАЛ И 1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА ДШ ВО СКОПЈЕ,
 • МУРАТ УМЕР- 1 ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ДШ ВО СКОПЈЕ
 • ПЕТАР КОСТОВ- 1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА ДШ ВО СКОПЈ

МЛАДИНКИ/ЈУНИОРКИ:

 • МИЛА САЗДОВА- 5 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ, 1 ЗЛАТЕН И 1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА ЕШ ВО ПИТЕШТИ, РОМАНИЈА, ДРЖАВЕН ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА
 • ЈЕЛЕНА ДРОБНИЌ-1 ЗЛАТЕН, 1 СРЕБРЕН И 2 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ЈАНА МИЛЕВСКА- 1 ЗЛАТЕН, 1 СРЕБРЕН И 2 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • МАРИЈА ГУШКОВА-1 ЗЛАТЕН И 2 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ

НАЈДОБРИ –КАДЕТКИ:

 • АНТОНИЈА БЕЛАЗЕЛКОСКА- 5 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ, 2 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ НА ЕШ ВО ПИТЕШТИ, РОМАНИЈА И ДРЖАВЕН ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА,
 • ИСКРА АЛЕКСОВСКА-1 ЗЛАТЕ И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • НЕВЕНКА МАЛИНОВА- 2 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • СНЕЖАНА ПЕЛИВАНОВА-1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ

НАЈДОБРИ – КАДЕТИ:

 • ВЕДРАН АНДОНОВСКИ - 2 ЗЛАТНИ, 1 СРЕБРЕН И 2 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ДИМИТРИ ВЛАХО-3 СРЕБРЕНИ И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • МАКСИМИЛИЈАН ГЛИГОРОВ-2 СРЕБРЕНИ И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • МАКСИМ ИЛИЕВСКИ-3 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ НА ДШ ВО СКОПЈЕ
 • КААН УМЕР- СРЕБРЕН МЕДАЛ ВО КУМИТЕ НА ДШ ВО СКОПЈЕ

НАЈДОБРИ – ДЕЦА - ДЕВОЈЧИЊА:

 • КАМЕЛИЈА НЕДЕВ - 5 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ, СВЕТСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ ЗА ДЕЦА НА СШ ВО ГЕРМАНИЈА, 1 ЗЛАТЕН И 1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА МЕДИТЕРАНСКИОТ КУП ВО ЛИМАСОЛ, КИПАР, 
 • МИЛА МЛАДЕНОВСКА- 3 ЗЛАТНИ, 1 СРЕБРЕН И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • СОФИЈА ЈАРЧЕВСКА-1 ЗЛАТЕН, 2 СРЕБРЕНИ И 2 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ, СВЕТСКИ ВИЦЕШАМПИОН ВО КАТИ ЗА ДЕЦА НА СШ ВО ГЕРМАНИЈА,
 • КАТАРИНА ДРОБНИЌ-1 ЗЛАТЕН, 1 СРЕБРЕН И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • МАРТА ДИМКОВСКА-1 ЗЛАТЕН, 1 СРЕБРЕН И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • АНГЕЛА БЛАГОЕВ-1 ЗЛАТЕН И 2 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • САШКА БОРИЗОВСКА-1 ЗЛАТЕН И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ИВА ДИМКОВСКА-1 ЗЛАТЕН И 2 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • МИЛА МИЛАНСКИ-1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • АЛЕКСАНДРА СТОЈАНОВСКА-1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ

НАЈДОБРИ – ДЕЦА - МОМЧИЊА:

 • ИВАН ТРПКОВСКИ- 4 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • МАТЕЈ МАНГАРОВСКИ-4 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • БОРЈАН СИНАДИНОВСКИ-1 ЗЛАТЕН, 2 СРЕБРЕНИ И 2 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ДАМЈАН ДОНЕВ-1 ЗЛАТЕН, 2 СРЕБРЕН И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • НЕМАЊА ТАСЕВСКИ-1 ЗЛАТЕН, 1 СРЕБРЕН И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ЛУКА КОСТУРСКИ-2 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ФИЛИП НЕДЕВ- 2 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ НА ДШ, 1 СРЕБРЕН И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК
 • ДАМЈАН ДЕНКОВСКИ-2 СРЕБРЕНИ И 1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ВИКТОР ШИМАНОВСКИ-2 СРЕБРЕНИ И 2 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ВИКТОР МАНЧЕВСКИ- 2 СРЕБРЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • РИСТЕ ТОДОРОВ – 1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ФИЛИП ПАСКОВ-1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ПЕТАР БОЦЕВСКИ-1 СРЕБРЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • ДАВИД ПОПОВСКИ-2 БРОНЗЕНИ МЕДАЛИ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • АТАНАС КАЈЧЕВСКИ-1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • МАРКО СЕДМАКОВ-1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ
 • СЛОБОДАН КОСТОВ-1 БРОНЗЕН МЕДАЛ НА ЕК ВО СКОПЈЕ

СО ПОЧИТ

Д-Р ДЕЈАН НЕДЕВ

ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР

IMG 2719

IMG 2720

IMG 2721

IMG 2722

IMG 2723

IMG 2724

IMG 2725

IMG 2726

IMG 2728

IMG 2731

IMG 2732

IMG 2736