ПРЕТСТАВНИЦИ НА МТКФ ОСТВАРИЈА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МОК ДАНИЕЛ ДИМЕВСКИ

viber_image_2021-03-16_20-14-47.jpg

Претседателот на МТКФ, м-р Венцислав Недев и генералниот Секретар, д-р Дејан Недев денеска остварија средба со претседателот на Македонскиот олимписки комитет, Даниел Димевски.

На средбата беше разговарано на повеќе теми за соработка помеѓу МТКФ и МОК. Преставниците на МТКФ го информираа првиот човек на МОК за нивните активности и функционирањето во време на пандемија. Сите активности (напревари, семинари и тренинзи) се одвиваат според сите протоколи.

Недеви го информираа Димевски и за престојните активности кои се планираат да се организираат од страна на МТКФ во текот на 2021 година, а тоа е организација на балкански шампионат и европска лига во традицинално карате.