Камелија Недев освои 1 и 2 место на новогодошниот Фунакоши куп

Камелија Недев освои 1 и 2 место на новогодошниот Фунакоши куп во традиционално карате во Лимасол, Кипар

Почитувани, би сакале да ве информираме дека на новогодишниот “Фунакоши Гичин” карате куп кој од 21 до 22 декември 2019 година се одржа во Лимасол, Кипар нашата каратистка Камелија Недев освои 1 место во кати и 2 место во кихон за деца од 7-8 години. На новогодишниот куп учествуваа 240 натпреварувачи од Кипар, Македонија, Грција и Турција. Овој турнир беше  последен за оваа година за нашите каратисти кои годинава настапија на голем број меѓународни натпреварувања од каде традиционално се вратија со грст на освоени медали.

Со почит МТКФ.

kamelija2019

Јадранка Недева - светски шампион во кати

Почитувани,

Ве информираме дека Јадранка Недева освои златен медал и стана светски шампион во кати, а освои и уште две сребрени медали во дисциплините фукуго и кумите. Таа имаше најдобар пласман на светскот фудокан шампионат во Синделфинген, Германија. Останатите наши натпреварувачи во своите дисциплини се пласираа од 4-8 место, а некој од нив беа и грубо оштетени од страна на судиите.

Со почит МТКФ

IMG 1308