52от. Државен шампионат на Македонија во кихон и фукуго

Почитувани,
 
Ни преставува чест што можеме да Ве инфорираме дека денес, на ден 29 јуни 2020 година се одржа 52от. Државен Онлајн Шампионат на Македонија во традиционално карате во кихон за деца и фукуго за сениори-јуниори и кадети. На шампионатот земаа учество 15 клубови со 68 натпреварувачи.Шампионатот го отвори Проф. Венцислав Недев, претседател на МТКФ.
 
РЕЗУЛТАТИ ПО КАТЕГОРИИ И ВОЗРАСТИ:
 
rezultati29 06 20
 

52от. Државен шампионат на Македонија во кати на ZUM

Почитувани, 
 
Ве информираме дека денес на ден 09.06.2020 година преку платформата ЗООМ во организација на МТКФ се одржа 52от. Државен шампионат на Македонија во кати во традиционално карате за сите возрасни категории. На шампионатот учество земаа 93 натпреварувачи од 15 карате клубови од Македонија. 
Државни Шампиони во кати за 2020 година во своите категории станаа следните натпреварувачи:
 
1. Спасе Стојанов (сениори/јуниори) КК Шихан-Струмица
1. Мила Саздова (сениорки/јуниорки) КК Работнички-Скопје
1. Максим Илиев (кадети) КК Шихан Струмица
1. Александра Стојановска (кадетки) КК Шихан Струмица
1. Иван Трпковски (деца 12-13) КК Работнички
1. Мила Младеновска (деца 12-13) КК Работнички
1. Матеј Мангаровски (деца 10-11) КК Работнички
1. Марта Димковска (деца 10-11) КК Скопје
1. Теодор Трпков (деца 8-9) КК Скопје
1. Камелија Недев (деца 8-9) КК Работнички
1. Милош Китановиќ (деца 12-13)жолт до зелен појас КК Шихан Струмица
1. Јана Хаџи Антоновска (деца 8-9) жолт до зелен појас КК Работнички
1. Филип Недев (деца 6-7) КК Работнички
1. Бисера Петковска (деца 6-7) КК Нишијама
 
Во прилог ви го испраќаме и комплетниот извештај од прво до трето место за сите категории.

52ри. ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ НА МАКЕДОНИЈА ВО ТРАДИЦИОНАЛНО КАРАТЕ

52ри. ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ НА МАКЕДОНИЈА ВО ТРАДИЦИОНАЛНО КАРАТЕ ЗА СЕНИОРИ, МЛАДИНЦИ, ЈУНИОРИ, КАДЕТИ И ДЕЦА ВО

(KATИ-ПОЕДИНЕЧНО) НА 1 МАРТ 2020 ГОДИНА

 

Организатор: Карате Клуб “Нишијама“

 

Одобрено од: МТКФ

 

Напреварувачки правила: ИТКФ

 

Место и дата на одржување:  1 МАРТ 2020 (НЕДЕЛА) БУДО Центар - Карате Академија “НЕДЕВИ“ ул. Христо Татарчев бр.1, Кисела Вода-Скопје

 

Саатница: Пријавување и ждребање од 9.00 до 10.00 часот.

                   Елиминации - Финале од 11.00-14.00 часот.

                  

Повеќе...

Светски Фудокан Карате Шампионат за сениори

58544f90d12d91

Ни причинува задоволство што можеме да Ве известиме дека Македонската репрезентација во традиционално карате од 3 до 5 ноември 2017 година ќе земе учество  на Светскиот  Фудокан Карате Шампионат за сениори во Клуж, Романија.

Македонската репрезентација во традиционално карате ќе настапи во следниот состав:

  1. Дејан Недев
  2. Матеј Ангеловски
  3. Бојан Богдановиќ
  4. Јадранка Недева
  5. Емилија Јанчевска
  6. Александар Волкановски

Овој шампионат е тест пред Официјалниот Обединет ИТКФ Светски Шампионат кој од 1 до 3 декември 2017 година ќе се одржи во Монтекатини, Италија.

Со Почит,

Проф. Венцислав Недев

Претседател