Недеви на ЈКА карате семинар со Шихан Сеизо Изумија 8 дан

IMG 0654Почитувани, би сакале да Ве информираме дека на 25 и 26 Ноември 2023 година во Валета, Малта, Македонските каратисти Венцислав, Дејан и Камелија Недеви учествуваа на ЈКА карате семинар со светската карате легенда Шихан Сеизо Изумија 8 дан, генерален директор на ЈКА. Шихан Изумија е повеќекратен светски шампион во кати и борби во ЈКА и ИТКФ ученик на легендарните карате мајстори Масатоши Накајама и Хидетака Нишијама. На семинарот учествуваа над 300 каратисти од повеќе европски земји меѓу кои и Македонија, преставена од Македонската традиционална карате федерација. Со почит МТКФ.

МТКФ - ИЗБОР НА НАЈДОБРИ МАКЕДОНСКИ КАРАТИСТИ ЗА 2019 ГОДИНА

IMG 2729

Врз основа на постигнатите врвни спортски резултати во 2019 година, Управниот одбор на МТКФ на последната седница донесе одлука за наградување на најдобрите Македонски каратисти за 2019 година и тоа:

СЕНИОРИ:

  • ДЕЈАН НЕДЕВ-НАЈДОБАР КАРАТИСТ ЗА 2019

ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ-ПОЕДИНЕЧНО ЕШ ВО ПИТЕШТИ, РОМАНИЈА;

3 МЕСТО ВО ЕНБУ СШ ВО КУРИТИБА, БРАЗИЛ;

1 МЕСТО ВО КАТИ ПОЕДИНЕЧНО НА ЕК ПРАГА ОПЕН;

  • АЉОША НЕДЕВ
  • МЕСТО ВО КАТИ ПОЕДИНЕЧНО НА ЕК ПРАГА ОПЕН;
  • МЕСТО ВО ЕНБУ СШ ВО КУРИТИБА, БРАЗИЛ
  • МАТЕЈ АНГЕЛОВСКИ

Повеќе...

Венцислав Недев во Шихан-каи на ИТКФ

Почитувани,

Би сакале да ве информираме дека на Генералното собрание на ИТКФ што се одржа во Куритиба, Бразил, Венцислав Недев беше официјално примен во Шихан-каи на ИТКФ (највисоко советодавно тело во светот на традиционалното карате). Покрај Венцислав Недев членови на ИТКФ-Шихан-каи се: др Владимир Јорга-Србија, Луис Ватанабе-Јапонија, Ричард Јоргенсен-Канада, Џилберто Гартнер-Бразил и Дино Котрарели-Италија. Ова признание за Недев се должи на неговата континуирана 50 годишна работа и огромниот негов придонес во развојот на традиционалното карате во Европа и светот.

Со почит МТКФ

IMG 1789

Дејан Недев - еден од четирите светски ИТКФ карате легенди

Почитувани,

Ве информираме дека Дејан Недев е избран меѓу четирите светски ИТКФ карате легенди кој денес и утре ќе одржат карате семинар во Куритиба, Бразил заедно со Рикардо Луис Буци-Бразил, Хусто Гомез-Аргентина и Мусат Корнел-Романија сите повеќекратни светски, европски и панамерички шампиони. Ова е голема чест и признание за нашиот каратист од светската карате федерација ИТКФ. Според програмата СШ ќе се одржи на 6,7 и 8 декември, а за Македонија ова ќе биде 15-то учество на светските шампионати.

Со почит МТКФ

IMG 1575

Награда “13 Ноември” по повод 50 години постоење на клубот

Почитувани,

Вечерва во МОБ на свеченоста 75 години слободно Скопје на Карате клубот Работнички му беше доделена наградата “13 Ноември” по повод 50 години постоење на клубот. Наградата од рацете на Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов ја прими проф. Венцислав Недев основач, тренер и претседател на КК Работнички. На свеченоста присуствуваа повеќе каратисти членови на КК Работнички како и тренерите Дејан и Аљоша Недеви.

IMG 1522

Венцислав Недев денеска официјално примен во куќата на славните

Почитувани,

Би сакале да ве информираме дека нашиот селектор и тренер Венцислав Недев денеска во рамки на светскиот фудокан шампионат во Штудгарт, Германија беше официјално примен во куќата на славните на светската фудокан федерација. Сертификатот му беше доделен од страна на проф. д-р Илија Јорга 10 дан, основач и претседател на светската фудокан карате федерација. Ова меѓународно признание е по повод придонесот во развојот на светското карате и фудокан карате стилот од страна на Венцислав Недев.

Со почит МТКФ

IMG 1301

Избор на најдобрите Македонски каратисти за 2018 година

IMG 6390


Врз основа на постигнатите врвни спортски резултати во 2018 година, Управниот одбор на МТКФ на последната седница донесе одлука за наградување на најдобрите каратисти на РМ за 2018 година и тоа:

СЕНИОРИ:
1. ДЕЈАН НЕДЕВ-НАЈДОБАР КАРАТИСТ ЗА 2018
ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ-ПОЕДИНЕЧНО ЕШ ВО БЕЛГРАД СРБИЈА;
ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО КУМИТЕ-ПОЕДИНЕЧНО НА ЕШ ВО БЕЛГРАД СРБИЈА;
1 МЕСТО ВО КАТИ-ПОЕДИНЕЧНО ЕК ВО ВИЕНА АВСТРИЈА;
1 МЕСТО БАЛКАНСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ ПОСТАРИ СЕНИОРИ ВО ТРГОВИШТЕ РОМАНИЈА;
2 МЕСТО ВО КАТИ ПОЕДИНЕЧНО НА ФУДОКАН СК ВО БЕЛГРАД СРБИЈА;
2 МЕСТО ВО КАТИ ПОЕДИНЕЧНО НА СК ВО ЛИЊАНО САБЈАДАРО, ИТАЛИЈА

2. АЉОША НЕДЕВ - БАЛКАНСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ ЗА СЕНИОРИ НА БШ ВО ТРГОВИШТЕ РОМАНИЈА

Повеќе...