Недеви на Карате семинар со Сенсеи Нака во Минхен

Би сакале да ве информираме дека викендов во Минхен, Германија се одржува ЈКА карате семинар со Сенсеи Татсуја Нака 7 дан, повеќекратен шампион на Јапонија и светот во традиционално карате, моментално еден од најдобрите карате инструктори во светот. Македонија на овој карате семинар ќе ја преставуваат проф. Венцислав Недев претседател и селектор на МТКФ и нашиот најдобар каратист д-р Дејан Недев, генерален секретар на МТКФ. Учеството на овие карате семинари се од големо значење за развој и постигнување врвни спортски резултати на нашите каратисти.

0C83F1C9 4865 4A7B A129 6114101FBDDD

Успешен карате семинар со Сенсеи Хироши Шираи во Хановер Германија

Европскиот карате семинар со светската карате легенда Хироши Шираи заврши успешно денеска. На семинарот учествуваа над 200 каратисти од повеќе европски земји, а Македонија ја преставуваа Дејан Недев, Венцислав Недев и Емилија Јанчевска. Семинарот беше од голема корист за нашите каратисти каде беа демонстрирани многу новитети во повеќето натпреварувачки дисциплини како што се: кати, бункај, кумите фукуго и ен-бу. До крајот на годината нашите натпреварувачи ги очекуваат две големи натпреварувања и тоа од 1-3 ноември во Синделфинген, Германија, Светски фудокан карате Шампионат и од 3-9 декември ИТКФ СВЕТСКИ КАРАТЕ ШАМПИОНАТ ВО КУРИТИБА, Бразил.

75D9281B 1AD5 4A85 A2AC A34490BD11B4

3979E0C2 07FE 4CFC AA1B 4E03F5E3A3CE

IMG 0794

Свечена Карате кадемија и семинар со светските карате легенди - браќата Илија и Владимир Јорга

Почитувани,

По повод големиот јубилеј 50 години карате спорт во Република Македонија (1967-2017) и 50 години активно бавење со карате на Венцислав Недев 9 дан, Претседател и Основач на МТКФ како и (единствен активен каратист од првата генерација на каратисти во РМ), Македонската Традиционална Карате Федерација ќе одржи 2ра. Свечена Карате Академија и карате семинар со светските карате легенди браќата Илија и Владимир Јорга, Основоположници на Југословенското и Македонското карате. Илија Јорга беше прв селектор на најуспешната Југословенска карате репрезентација на сите времиња, повеќекратен Европски и светски шампион и Владимир Јорга прв Претседател на Карате сојузот на Југославија во моментов Претседател на на Европската Федерација. Семинарот ќе се одржи на 30 Септември и 1 Октомври 2017 година во Будо Карате Центарот “Недеви“. На овој ден точно пред 50 години во Октомври 1967 година, д-р. Илија Јорга го одржа првиот карате семинар во салата на ДТВ Партизан 3 во Скопје.
Исто така за време на јубилејот ќе се одржи и Свечена Карате Академија на која ќе бидат одликувани сите спортисти, тренери и спортски работници кој дале придонес за развојот на карате спортот во Република Македонија.

Со Почит,

М-р. Дејан Недев

Генерален Секретар

Дејан Недев ќе држи семинар во Лондон

Почитувани,
Актуелниот Европски шампион Дејан Недев од 3 до 6 декември 2016 година ќе одржи карате семинар во престолнината на Англија, Лондон. Недев по четврти пат ќе одржи семинар на покана на Англиската традиционална карате федерација, а семинарот ќе биде наменет за сите возрасти и карате појаси. Не семинарот од страна на Недев  ќе бидат презентирани повеќе борбени кихон техники Како и натпреварувачките дисциплини  кати, бункаи, фукуго и енбу. На семинарот се очекува да земат учество над 300 каратисти од цела Велика Британија. Дејан Недев во Англија е познат не само како врвен натпреварувач туку и како докажан карате инструктор кој на крај од семинарот ќе одржи и полагање за карате појаси. Со почит МТКФ.

dnedev

Greece summerschool 2016