• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31

 • IMG_5059.jpg
 • IMG_5063_1.jpg
 • IMG_5068.jpg
 • IMG_5070.jpg
 • IMG_5081.jpg
 • IMG_5145.jpg

Почитувани, би сакале да ве информираме за постигнатите резултати на Македонската репрезентација во традиционално карате која настапи на ЕШ во Римини, Италија од 21 до 23 октомври 2022 година. Аљоша Недев освои 1 место во кати и 2 место во фукуго за сениори, Јадранка Недева освои 1 место во фукуго и 3 место во кати за сениорки, Мила Саздова и Димитри Влахо освоија 1 место во енбу. Мила Саздова освои 2 место во кати и 2 место во фукуго во младинска конкуренција. Ката тимот во состав Мила Саздова, Мила Младеновска и Марта Димковска освоија 2 место во младинска конкуренција. Филип Недев во категорија деца 6-7 години освои 1 место во кати и 2 место во кихон, Камелија Недев во 10-11 години освои 2 место во кати и 2 место во кихон. Марта Димковска освои 3 место во кихон за деца 12-13 години. Софија Јарчевска и Матеј Мангаровски освоија 4 место во кихон и џиу ипон кумите. Во категорија деца 6-7 години во кати Максим Поп Трпев освои 1 место, Масимо Меле 2 место и Марко Илиевски 3 место. На ЕШ во Римини, Италија учествуваа над 500 напреварувачи од 22 земји. Со почит МТКФ.

Признаена од Македонскиот олимписки комитет

etkf logo side

etkf logo side

Hidetaka Nishiyama official website

dejannedev link to website

image

Карате клуб „Работнички“

Понеделник, Вторник и Четврток од 18.00 часот

Ул. Народен Фронт бр.14, Капштец

Сала: Карате клуб „Работнички“ - Капиштец, Скопје

Во центарот на градот, сала за тренирање на боречки вештини, со постојана подлога од душеци за вежбање во површина од 200 квадратни метри. Гардероби со туш кабини и чекална за родители.

image

Будо центар „Недеви“

Понеделник, Среда и Петок од 18.00 часот

Ул. Христо Татарчев бр.1 Кисела Вода

Сала: Будо центар „Недеви“ - Кисела Вода, Скопје

На влезот во населба Кисела Вода, уште еден професионално уреден простор за вежбање боречки вештини со површина од 300 квадратни метри. Гардероби со туш кабини и чекална за родители.