Почитувани,

Би сакале да Ве информираме дека денес нашите надежи освоија 1 златен и 1 сребрен медал во категоријата  деца 6-7 години во кати поединечно на светскиот традиционален фудокан карате шампионат во Синделфинген, Германија. Камелија Недев стана светски шампион во кати-поединечно, а Софија Јарчевска беше втора. Конкуренцијата беше многу силна учествуваа 55 натпреварувачки во најмладата категорија 6-7 години за деца.
Тие исто така беа блиску до освојување на медали и во другите категории како кихон и кихон ипон кумите за деца но за жал за влакно им избега медалот во овие две дисциплини. На СШ учествуваат над 1200 каратисти од 43 земји. Утре според програмата ќе настапат кадетите, јуниорите и младинците, а во недела ќе настапат сениорите: Дејан Недев, Аљоша Недев, Емилија Јанчевска, Јадранка Недева и Бојан Богдановиќ.

Со почит МТКФ

IMG 1151

IMG 1175a

IMG 1309

IMG 1310